20200716_181853.jpg

Welkom op mijn website. Ik ben Renée ten Cate en autodidact modern kunstenares.

Al van jongs af aan vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Kleuren, tekenen, schilderen en mij heerlijk in mijn eigen wereld bevinden.

Na veel wikken en wegen heb ik besloten om van mijn diepgewortelde passie mijn werk te maken. Ik wilde zo graag iets doen waar ik echt gelukkig van werd en kwam uit bij de kunst. Nog steeds kan ik uren ontspannen bezig zijn met schilderen of tekenen. Ik vergeet dan alles om me heen.

Ouder werk is geïnspireerd op de natuur. De kleuren, de vormen, de wonderen, het kan me enorm inspireren. Dit gaf ik weer in abstracte vorm. De natuur is van zichzelf al een groot kunstwerk. Het voelde goed om de wonderen van de natuur weer te geven op doek. Toch was dit niet hetgeen ik naar zocht.

Mijn intuïtie vertelde mij om los te laten en de schilderijen vanzelf te laten ontstaan. De switch naar het maken van kosmische schilderijen was gedaan. Het inspireert me, de kleuren, de ruimte, de sterren. Het is ver weg, maar niet onbereikbaar en voelt voor mij als thuis. Een stukje bewustzijn, waarin wij een zijn met het universum en de kosmos. Het is dan ook het meest vertrouwde voor mij om op doek weer te geven. Het past bij mij en elk schilderij is een stukje van mijn ziel op weergegeven op het doek.

 

Ik schilder met acrylverf, maar in mijn werk maak ik gebruik van verschillende materialen en technieken. Op doek werk ik graag met textuur. Ik hou van de diepte die ik hiermee kan creëren. Het geeft net wat meer expressie aan mijn werk. Elk schilderij is uniek en er is altijd wel een schilderij bij dat in uw interieur past. En mocht het er niet tussen zitten. Een kosmisch schilderij op aanvraag is altijd mogelijk!